Версия на VW BlueSport ще правят SEAT, Audi и дори Porsche

Роудстърът Volkswagen BlueSport вероятно ще се продава и във версии на SEAT и Audi.
Така VW Group ще направи производството на двуместния дизелов автомобил по-ефективно. Конструкцията на BlueSport е създадена така, че да могат да се променят дизайнът и размерите на каросерията. Шефът на проекта Марко Фабиано казва, че платформата на автомобила е създадена на модулен принцип, което позволява промяна на колесната база и следата на автомобила.
Двигателят е 2,0 литра TDI, който произвежда 180 к.с. при 4200 об/мин. Максималният въртящ момент е 350 Нм при 1750 об/мин. Колата ускорява от 0 до 100 за 6,6 сек, а максималната скорост е 226 км/ч. Вредните емисии са ограничени на 113 г/км.
„Можем да монтираме дори двигател с шест цилиндъра. Единственото фиксирано нещо е, че двигателят трябва да се монтира напречно”, казва Фабиано.
Участието на SEAT и Audi в този проект все още не е потвърдено официално, но според VW участието поне на едната фирма е задължително, за да може колата да се появи на пазара с цена около 22 000 евро.
За BlueSport се правят и други планове, свързани с Porsche. Има вероятност на същата платформа Porsche да създаде свой дизайн на каросерията и колата да бъде с надпис „By Porsche Design”.


Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар