Румънски полицаи тестват Leon Cupra

Румънски магистрален патрул в момента тества полицейска версия на Seat Leon Cupra. Полицията ще изпробва испанската патрулка до месец ноември, преди да вземе окончателно решение за нейната експлоатация.
Seat Leon Cupra е с 2,0-литров TSI мотор, мощен точно 240 “коня”, който тегли колата от 0 до 100 км/ч за 6,4 секунди. От спряло положение тази версия на Leon може да измине един километър за 26,4 секунди. Максималната скорост, която може да развие, е 247 км/ч. За сравнение Jaguar XF Diesel S, използван от великобританската полиция за магистрални преследвания, е с половин секунда по-бърз при ускорение до 100 км/ч и с максимална скорост 250 км/ч.
Изпълнителните директори на “Порше Румъния”, официален вносител на марката SEAT, смятат, че колата ще премине успешно тестовете. “Ние сме много щастливи да направим своя принос за намаляване на нещастните случаи по магистралата, каза мениджърът на “Сеат Румъния” Богдан Милитару. - Нашите клиенти са хора, които ценят спортния характер и динамиката, но ние не насърчаваме нарушаването на пътните правила и трафика. Това е нашият начин да декларираме, че ние препоръчваме спортно шофиране, но не и извън закона.”


Източник:www.speed-press.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар