Четири нови модела показа Toyota

„Напук на световната икономическа криза, тази година Toyota ще представи 10 нови продукта. Тук ние показваме четири от тях”, каза Ян Куюмджиян, шеф на Toyota Balkans на пресконференцията на Toyota по време на „Автомобилен салон София 2009”. „Нашето скромно представяне предлага 4 премиери на посетителите на автосалона”, допълни Асен Василев, маркетинг мениджър на компанията.
Презентацията на Toyota започна с новото, трето поколение на хибрида Prius, който е най-продаваният хибрид в света с 1,2 милиона реализирани екземпляра. Новият модел отделя едва 89 гр/км CO2, което го прави един от най-екологично чистите автомобили в света, като същевременно предлага комфорт за четирима пътници.
Премиера за България чества и новият миниван Verso, който предлага традиционните за класа си комфорт и вътрешно пространство. За първи път в класа той има 11 въздушни възглавници, включително и странични въздушни завеси за третия ред седалки. Автомобилът е екипиран с ново поколение бензинови и дизелови двигатели, които отговарят на екологичните норми Евро5.
Компактният градски SUV Urban Cruiser е морален наследник на първата Toyota Rav4, която създаде сегмента на компактните всъдеходи. Urban Cruiser се предлага с икономични бензинови и дизелови двигатели и предно или 4х4 задвижване.
Една от звездите на Toyota е новият миниавтомобил iQ. Той е едва с 2 см по-дълъг от „полско фиатче”, но е добре екипиран и предлага място за четирима пътници. Задвижването се осигурява от икономични бензинови и дизелови двигатели.


Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар