Довечера е първото изпитание за Кралев

Пилотът Пламен Кралев стартира в първото си изпитание тази вечер в “24 часа на Льо Ман”. Всички дебютиращи пилоти ще трябва да покрият тежките изисквания на организаторите. В рамките на една сесия Кралев ще трябва да направи задължителните 140 км на дневна светлина, след което 45 км през нощта. Също така най-бавният пилот на пистата не трябва да бъде с 25% по-бавен от най-бързата кола на пистата, независимо че са в различни класове. Организаторите ще преценят дали да допуснат пилот до старта на състезанието в събота на база показаното в сесията.
И в сряда медийният интерес към първия български пилот в състезанието не стихва, а Кралев е търсен за интервюта от чуждестранни печатни и електронни медии.
Първият българин в легендарното състезание управлява Porsche 911 RSR, което е заводски подготвено и разполага със същите настройки като на официалните пилоти на Porsche. Компанията е предоставила едва 7 такива автомобила по света, 4 от които са в Льо Ман.
Вечерната сесия, квалификацията утре и самото състезание могат да се наблюдават пряко по Eurosport и Eurosport 2. Стартът на сесията довечера е от 19,00 ч българско време.


Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар