Kia Soul`ster спечели отличието Concept Truck of the Year 2009

Kia Motors America анонсира наградата 2009 Concept Truck of the Year на прототипа Soul’ster, който осъществи своя дебют на международното изложение в Северна Америка (NAIAS) през януари тази година. Церемонията се състоя в Dearborn, Michigan. Отличен заради забележителния си дизайн и атрактивна външност, Soul’ster е първият концептуален модел на KIA, избран за най-добър товарен автомобил на 2009 г. в Северна Америка.
„Атрактивната конструкция на Soul предизвика дизайнерските екипи на марката към създаване на нови модификации като Soul’ster, които акцентират върху многофункционалността на модела и подчертават неговата идентичност, заяви г-н Tom Kearns, главен дизайнер на центъра в Америка. - За нас е чест отличието „Концептуален товарен автомобил на 2009 г.” и е поредното доказателство за атрактивния дизайн на нашите продукти.”
За осми пореден път наградата за концептуален модел на автомобилна марка се връчва на превозно средство, което определя бъдещите тенденции в бранша. Мероприятието се организира от Асоциацията на югоизточните автомобилни журналисти (South East Automotive Media Organization). Журито на конкурса определя победителя измежду 23 прототипа и 11 предпроизводствени модела, осъществили своя дебют на салона в Северна Америка през януари тази година.
Soul’ster е концептуална разработка на корейския бранд във версия с две врати. Ролбарите осигуряват протекция на пътниците при инциденти, като същевременно придават на автомобила атрактивна визия. Моделът е със скосено предно стъкло, което добавя допълнителна доза динамика. Покривът е разделен на 2 части и осигурява независим комфорт на пътниците отпред и отзад. Освен с неповторима външност Soul’ster се отличава и със силен характер. Вентилационните отводи, монтирани в предната част на автомобила, допълнителните декоративни елементи по предната и задната броня, калниците и праговете, големите джанти и ролбари придават мускулест облик на автомобила. Предните фарове, страничните показатели, вградените в огледалата светлини и задните стопове са с LED технология. Енергичният, силно отличителен дизайн на Soul’ster е подчертан и от двоен хромиран ауспух, който е в унисон с алуминиевия декор с карбонови елементи.Интериорът на Soul’ster предлага многофункционално вътрешно пространство с 2 кресла за шофьора и пътника отпред и 2 места за пътуващите отзад. Падащите седалки и обширното пространство предразполагат за комфортно пътуване на всички гости в автомобила. Интегрираните в таблото аудио говорители, многобройните разделения за поставяне на различни предмети и огромните стъкла създават допълнително настроение в автомобила.
Предназначен за младите потребители, Soul’ster предлага динамично управление. Подобно на своя братовчед Soul, Soul’ster е оборудван с двигатели съобразно нуждите на съответния пазар. 1,6-литровият, 4-цилиндров двигател е с 5-степенна механична скоростна кутия и 120 к.с. За любителите на по-мощни автомобили Soul’ster предлага 2-литров 4-цилиндров двигател с избор между 5-степенна механична скоростна кутия или 4-степенна автоматична трансмисия и мощност от 140 к.с.


Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар