Hyundai i30 Blue бележи началото на Blue Drive технологията

Ново попълнение се присъедини към успешната гама на i30. Оборудван с новата старт-стоп система, Hyundai i30 Blue предлага намалена консумация на гориво и вредни емисии и е първият модел от серията Blue DriveTM.
Идентичен с i30, високоефективният i30 Blue с 1,6-литров бензинов двигател намалява разхода на гориво със 7% при комбиниран разход. Вредните емисии също намаляват от 152 г/км на 142 г/км.

Hyundai i30 Blue бележи началото на Blue Drive технологията за развитие на достъпни екологични автомобили, а системата скоро ще бъде внедрена и в други модели.
Технологията е идеална за градски трафик. Системата автоматично изключва и включва двигателя, когато това е необходимо, без закъснение или други странични фактори. Веднъж изключен, двигателят се включва, щом бъде натиснат съединителят за включване на първа предавка за потегляне.
Първите автомобили, оборудвани с тази система, ще пристигнат в автосалоните през май тази година. Клиентите ще могат да избират между двигатели с обем 1,4 и 1,6 л във вариант хечбек или комби.


Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар