Служители на “Порше БГ” засадиха брезова горичка в София

Volkswagen вече има своя горичка в София. Тя беше засадена днес от служители на Порше БГ – Volkswagen леки автомобили и приятели на марката. В еко инициативата се включиха и журналисти.
Брезовата горичка се намира в Студентски град, в парк „Мир и дружба” срещу УНСС, и включва 35 млади брези. Идеята на Volkswagen е да се грижи за своите дръвчета и в бъдеще да разширява горичката.
Брезата е символ на живота и на събуждащата се природа вероятно защото се разлиства най-рано. Престоят в брезова гора действа освежаващо и прогонва меланхолията. Ако сме нервни, напрегнати или изтощени, брезовата гора бързо ще ни възстанови. Тя е подходящо място за разходка и почивка след изпити, преумора и прекарани инфекциозни болести, съветват експертите.
Като част от еко ангажираността си Volkswagen партнира и на първата по рода си еко обиколка „Около България на метан”. Експедицията включва 75 действащи метанстанции в 35 населени места в България. В обиколката участваха два автомобила Volkswagen – Touran EcoFuel и Caddy EcoFuel, - фабрично конвертирани за работа с природен газ. EcoFuel автомобилите са оборудвани с т.нар. „моновалентни” двигатели, оптимизирани за движение на метан.
Volkswagen като автомобилен производител № 1 в Европа полага усилия за опазване на околната среда в глобален мащаб. Сред основните дейности са развитието и внедряването на нови технологии, които са изключително икономични и щадят природата, като отделят по-малко вредни емисии.
Иновативните технологии, като бензиновите двигатели с турбина и компресор с намален обем и оптимална мощност - TSI, революционната автоматична трансмисия с два сухи съединителя - DSG, икономичните и изключително динамични дизелови двигатели с директно впръскване – TDI, фабричните метанови двигатели TSI EcoFuel, конвертирани за работа на метан и др., са обединени под шапката на марката BlueMotion Technologies.
Екологичният бранд е категоричният отговор на Volkswagen в посока постигане на по-нисък разход на гориво, намаляване на вредните емисии и осигуряване на устойчива мобилност за всеки още днес.


Източник:http://speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар