BMW Group с нови, по-мощни и по-икономични 6-цилиндрови двигатели

BMW представи мощни и в същото време икономични редови 6-цилиндрови двигатели. Независимо дали работят с бензин или с дизелово гориво, новите агрегати, оборудвани с технологии на BMW EfficientDynamics, осигуряват по-добър баланс между икономията на гориво и по-високи експлоатационни качества откогато и да било. И двата вида двигатели предлагат същия въртящ момент и превъзходна мощност, както значително по-големите 8-цилиндрови двигатели, като в същото време естествено са значително по-леки, по-икономични и с по-ниски нива на вредни емисии.

Новият бензинов двигател на BMW TwinPower Turbo развива 306 к.с. и за първи път комбинира принудително пълнене с турбокомпресор, директно впръскване на горивото и променливо управление на клапаните. Комбинацията от два успоредни турбокомпресора, системата за директно впръскване и VALVETRONIC, предлагана само от BMW, се характеризира с изключителна динамика и ниска консумация на гориво и ниско ниво на вредни емисии. Този 3-литров 6-цилиндров двигател развива максимален въртящ момент от 400 Нм при едва 1200 об/мин и поддържа това ниво до 5000 об/мин. В сравнение с редовите шестцилиндрови двигатели, използващи технологията Twin Turbo и впръскване на гориво High Precision Injection, вече инсталирани в няколко серии модели, новият двигател осигурява допълнително намаляване на консумацията на гориво до 9%.
Новият 3,0-литров дизелов двигател BMW TwinPower Turbo осигурява максимална мощност от 306 к.с. при 4400 об/мин и максимален въртящ момент от 600 Нм при едва 1500 об/мин. Тези характеристики позволяват на двигателя да заеме водеща позиция дори пред своите предшественици като най-спортен и динамичен 6-цилиндров дизелов двигател в света, предлагащ в същото време 4% по-ниска консумация на гориво и емисии на CO2.

Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар