Iveco Stralis стана класна стая

26-тонният Iveco Stralis Active Time се превърна в уникален проект за класна стая във Великобритания по инициатива на Hounslow Creative Media Consortium. Товарният автомобил ще изпълнява тази нетрадиционна функция в шест училища в страната, както и в колежи и центрове за обучение.
Своеобразната класна стая ще обслужва учениците на възраст между 14 и 19 години при извънкласните им занимания на открито.
Товарният отсек на автомобила е проектиран така, че версията Stralis 6x2 Active Time със спално отделение да разполага с достатъчно място. 1,82 м е височината на своеобразната класна стая, два странични отвора на каросерията служат за врати. В товарния отсек са монтирани девет места с възможност за включване на компютър към тях, предвидени са допълнителни маси за срещи, достатъчно седящи места и на стената е монтиран прожектор. Устроено е малко звукозаписно студио, чийто модул може да бъде изкарван и навън. Предимствата на тази летяща класна стая се крият във факта, че Stralis може да пътува между училищата и колежите и да извежда учениците на места, свързани с истинските житейски ситуации. На помощ на шофьора идва фирмената автоматична предавателна кутия Iveco EuroTronic, част от стандартното обзавеждане на всички представители на модела Stralis. Тя позволява пълни или полупредавки, което прави шофирането едновременно безопасно и удобно. Двигателят е 7,8-литров Euro 5 Cursor 8 с максимална мощност 330 к.с., възможна между 1660 и 2400 об/мин. В размер на 1400 Нм е максимумът на въртящия момент, който се случва между 1080 и 1660 об/мин. Очаква се преобразеният в класна стая Stralis да изпълнява тези функции от 7 до 10 години.


Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар