Дилърство на Bentley в Манчестър в топ 10 заради футболисти

Манчестър е един от многото грозни работнически градове във Великобритания и далеч не може да мине за туристическа дестинация, освен ако не става въпрос за футбол. Там обаче живеят немалко футболни милионери и това е основната причина дилърството на Bentley в „световната столица на трофеите” да попадне в топ 10 на аристократичната марка по продажби. Шефовете на компанията не могли да повярват, когато погледнали резултатите, но едно телефонно обаждане им дало отговор на недоумението. От януари досега в Манчестър са продадени над 60 автомобила Bentley – рекорд в историята на местния шоурум, напук на кризата. Петима футболисти на „Манчестър Юнайтед” са си купили коли в този период – Уейн Руни (дарил съпругата си Колийн с Continental GT за 120 000 паунда), Кристиано Роналдо, Райън Гигс и Едвин ван дер Саар (броили по 200 000 лири за новия Speed). Последен на изкушението не устоял и Рио Фърдинанд, който има няколко бентлита, но не искал да остане по-назад от съотборниците си.
Трима играчи от градския съперник „Сити” също се обзавели с нови автомобили – Мика Ричардс, Майкъл Бол и Шон Райт-Филипс. Оказало се, че много от останалите нови собственици са приятели на звездите от двата отбора.
Така манчестърските търговци на Bentley заработили за три месеца толкова, колкото техни колеги от по-големи и по-богати градове не могат за цяла година.
Пак благодарение на футболисти поводи за почерпка имали и в Lamborghini Манчестър. Преди няколко седмици бегачки от там си взели Робиньо („Сити”) и голмайсторът на „Ливърпул” Фернандо Торес. Досега най-редовен клиент на Lambo бе Руни. Той обаче не може да се мери по коли с Рио Фърдинанд, вече собственик на една дузина бутикови и колекционерски возила.

Топ 10 на дилърствата на Bentley в света

1. Ал Хабтур, Саудитска Арабия
2. Бевърли Хилс, Лос Анджелис
3. „Бъркли скуеър”, Лондон
4. Лонг Айлънд, Ню Йорк
5. Москва
6. Манчестър
7. Токио
8. Ориндж Каунти, Калифорния
9. Милано
10. Пекин


Източник:http://speed-press.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар