Top Gear първи в България тества BMW X1

Много рядко в автомобилния бизнес на журналисти се показва кола, която на практика още се разработва и я делят месеци от официалната премиера. Това се случи с BMW X1 и на събитието в испанския курорт Палма де Майорка имаше само един българин – главният редактор на Top Gear Любомир Станиславов. С камуфлажи и подменен интериор, автомобилът бе не просто показан, а и даден за тест на 50 отбрани представители от най-престижните автомобилни медии в цял свят. Какви са впечатленията на Любо Станиславов от кросоувъра можете да разберете само от излизащия утре на пазара брой 25 на TG.
Централна тема в списанието е представяне на 10 от най-добрите коли в шампионата GT3. Стиг и Бил Томас имаха на разположение 24 часа на пистата „Пол Рикар” във Франция, за да опознаят едни от най-вълнуващите състезателни бегачки. Можете да прочетете оценката и техническите характеристики за всяка една от тях.
Следва материал за това как от геймър може да станеш истински пилот и че има хора, които по този начин издирват таланти в състезателни условия с помощта на митичната Gran Turismo. Възможно ли е превъплъщението и доколко? За трета поредна година TG отразява еко маратона на Shell, който за първи път мина на германска писта, но с две родни разработки, които ще бъдат изложени на щанда на Top Gear по време на столичното моторшоу.
Наричат Nissan 370Z „малкия GT-R”, но дали той може да се опре в паралелен тест на може би най-силния си европейски конкурент – Porsche Cayman? Друга интересна тема е доколко достъпни за масовия потребител са купетата и откъде тръгва историята им. Умопомрачителният Mercedes SL65 Black пък смути спокойствието в Лондон в една тъмна нощ и замалко да предизвика масови безредици…
Един от моторните ни специалисти пък пробва последните предложения на KTM.
В смутните времена на криза има голяма сметка да си купите добре запазен автомобил втора употреба. Макар и за отбрана публика, такава е предишната „седмица” на BMW, нищо че с появата си през 2001 г. тя шокира света.
Освен BMW X1, в рубриката „Тест” този път попадат още Peugeot 3008, Mercedes E-Class Coupe, Ferrari 599 GTB HGTE, новото Porsche 911 GT3 и т.н.
В 25-и брой ще прочетете и кои са 10-те любими „масъл карс” на Ричард Хамънд, какво мисли Джеръми Кларксън за шофирането след употреба на алкохол, за околосветската обиколка с мотоциклет Kawasaki 800 Drifter на Коста Атанасов, репортаж от столичния Concourse d’Elegance, материал за най-високата скорост, постигната само със силата на вятъра…
За първи път ще се срещнете с новата Opel Astra и Tesla Model S, а за пореден път „статично” с Porsche Panamera, преди да я пробваме по-късно този месец.


Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар