ДРУГИ Първи точки за тандема Кралев/Монтермини

Екипажът Пламен Кралев/Андреа Монтермини завърши на седма и девета позиция, съответно в първото и второто състезание на пистата “Алгарве”, Португалия, където се провежда втория кръг от шампионата International GT Open. Така тандемът взе точки и в двете надпревари.
В първото състезание екипажът Кралев/Монтермини завърши на 7-ма позиция след драматична, но силна за пилотите надпревара. Стартирайки от 3-та позиция Монтермини успя да поведе колоната още в първия завой, изпреварвайки Джакомо Ричи и Рафаеле Джанмария. Колата, брандирана изцяло с туристическото лого и името на България, води в продължение на половин час. Преднината на бившия пилот от Формула 1 достигна 4 секунди, но тогава дойде драмата за екипа. Част от спукана гума на пистата удари шасито на колата Ferrari Super GT с номер 10 и счупи задния дифузьор. В резултат на повредата автомобилът стана труден за управление и Монтермини изгуби лидерството си, а времената му за обиколка станаха по-бавни с около 3 секунди. В тази ситуация Пламен Кралев пое щафетата по време на задължителното спиране в бокса. Пилотът излезе на 4-та позиция и с невероятно каране успя да финишира на 7-ма позиция взимайки всеки завой с поднасяне поради липсата на сцепление в задната част. В последния завой Кралев едвам удържа колата, а на финала получи поздравления от тима и Монтермини, че е успял да задължи класиране в рамките на точките, сред пилоти, които са печелили шампионата, “24 часа на Льо Ман” и много други престижни трофеи.
“Всички пилоти пред нас имат дългогодишен опит и е много трудно да ги догоня. Радвам се обаче, че успях да подобря времето на обиколка тук с над 3 секунди”, коментира Кралев.
Във второто състезание Пламен Кралев тръгна от 13-та позиция, от която го смени Андреа Монтермини. Италианецът остана доволен от представянето на колата, която му позволи да се придвижи до 9-то място. “Пламен се разви много и от тестовете през февруари досега свали невероятно много от времето си за обиколка. В събота колата бе трудна за каране, но в неделя много постоянна и бърза”, обясни Монтермини след финала.
Следващият кръг от International GT Open е в “Спа-Франкоршампс” на 27 и 28 юни.


Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар