Fiat и Lancia на Автомобилен салон София 2009

Изграден изцяло в духа на „новия" Fiat, щандът на марката ще зарадва посетителите с цялото разнообразие на обновената си гама, с водещи акценти като практичност, италиански стил, иновативни технологии и внимание към опазването на околната среда.
Lancia, от друга страна, ще направи своето триумфално завръщане на най-големия български автомобилен форум.

Fiat 500 by DIESEL
Fiat 500 продължава да изненадва автомобилния свят, потвърждавайки своето място като истинска икона на италианския дизайн. Този път звезден шум предизвика новият 500 by DIESEL, оригинална моделна линия, създадена съвместно със световноизвестната марка Diesel. Новата лимитирана серия 500 by DIESEL, която излезе на пазара през октомври 2008 г., е перфектна синергия на креативност, забавление и иновативност в стил Made in Italy.
По-детайлно 500 by DIESEL е създаден с общите усилия на дизайнерите от Fiat Style Centre под ръководството на Roberto Giolito, отговорен за появата на новия 500 - и създаването на DIESEL дизайн, оглавено от Lars Schwartz. Идеята накратко: създаването на малка кола, която умело да се „бори" с градския трафик и в същото време да изразява духа на младото поколение. Верен на философията за независимост, която въплъщава моделът, 500 by DIESEL е ексклузивен продукт, който отговаря на предпочитанията на потенциалните си клиенти без изключение: от минималистите до най-ексцентричните.
Специалният 500 by DIESEL стъпва върху ниво на оборудване Sport и се отличава с определени екстериорни придобивки, които създават великолепен визуален ефект.
Безпогрешно ще разпознаете специалния зелен цвят DIESEL, който напомня за облицовката на личния хеликоптер на Renzo Rosso (предлагат се още два нюанса DIESEL - черно и бронз). Екстериорът се характеризира с 16 инча джанти с логото на Diesel и оцветени в жълто спирачни апарати (това е опция само за двигател 1,4 100 к.с), специални лога на DIESEL и специални стоманени елементи.
Същото високо ниво на персонализация може да се наблюдава и в интериора, включващ специална тапицерия от плат деним (с жълти обшивки), брандиране с логото на DIESEL. Логото е специално гравирано върху инструменталния панел (на жълт фон) и върху скоростния лост. Специални джобове, напомнящи за петия джоб на джинсите DIESEL, са декорирани на предните седалки.
„500 by DIESEL" също ще се предлага с трите двигателя за гамата, всички съобразени с екологичния стандарт Euro 5 (1,2, 69 к.с., 1,4 16v, 100 к.с и 1,3 Multijet, 75 к.с. с DPF) в комбинация с 5- или 6-степенна механична скоростна кутия, като бензиновите версии са достъпни също с опция Dualogic 5-степенна автоматична скоростна кутия.
Ако сте сред тези, които се открояват дори през натоварен градски трафик, 500 by DIESEL е 500 за вас. Специалната серия 500 by DIESEL на изложението е представена от 1,4 литра бензинов двигател с максимална мощност от 100 к.с.

Fiat 500
Fiat 500 е безспорно най-награждаваният автомобил през последните 2 години, от „Автомобил на годината в Европа 2008" до „Най-добър автомобилен дизайн в света 2009", чаровният италиански мъник завоюва десетки международни призове и сърцата на хиляди почитатели по цял свят. Неслучайно Fiat 500 продължава да държи лидерски позиции в сегмента на най-малките автомобили в Европа. Fiat 500 е първият автомобил с подобни размери, спечелил престижните 5 звезди за сигурност от EuroNCAP. Създадателите на модела продължават да го развиват, като всяка година представят ексклузивни нови версии и технологии.
Към Fiat 500 вече е достъпна и уникалната по рода си система Eco Drive, създадена в партньорство с Microsoft с цел подобряване на техниките на шофиране и ефективността на автомобила. В детайли системата анализира грешките при шофиране и предлага съвети за подобряване стила на управление на водача с цел намаляване нивата на вредни емисии. Благодарение на USB порта от системата Blue&Me може да се свали информация директно от компютъра на автомобила и съответно да се анализира чрез специален софтуеър. Посредством системата клиентът може внимателно да анализира (чрез специален екоиндекс) разхода на гориво и нивото на отделените вредни емисии за всяко пътуване. Eco Drive системата допринася значително и за по-икономично управление на автомобила, тъй като насочва към по-умерен стил на шофиране и намаляване преразхода на гориво. Към момента софтуеърът на програмата е адаптиран на 5 езика (английски, италиански, френски, испански, немски) и може да се свали напълно безплатно от официалната страница www.fiat.com/ecodrive.
Експонатът Fiat 500 е с 1,2 литра бензинов двигател с мощност от 69 к.с. в комбинация с автоматична предавателна кутия Dualogic, с ниво на оборудване Lounge, с включени интегрирана комуникационна система Blue&Me с Bluetooth, 7 въздушни възглавници, стъклен покрив, автоматичен климатик.

Fiat Panda и Panda Cross
Fiat Panda е първият модел от гамата на Fiat, представил новото лице на марката през 2004 г. Panda затвърждава силата на Fiat в производството на малки градски автомобили, като вече 5 години не отстъпва лидерските си позиции в сегмента в Европа. Изложеният експонат, с 1,2 бензинов двигател и максимална мощност 60 к.с., е изключителна оферта за най-икономичните клиенти, търсещи високо качество на разумна цена.
Автомобил без аналог в своя сегмент, Fiat Panda Cross e модел, който промени възприятията за автомобил 4x4 с компактните си размери и нестандартната си визия. На автомобилния форум турбодизеловият двигател 1,3 MultiJet, 70 к.с., е перфектно подбран на този автомобил, идеален както за натоварения трафик в големия град, така и за екстремни пътешествия сред природата.

Fiat Sedici
Fiat Sedici е идеален за града, както и за извънградските пътища, с гаранция за комфортно пътуване и изключителна стабилност при неравни и хлъзгави терени. С едно натискане на копчето може да превключите от задвижване 4x2 на 4x4. Благодарение на автоматичното управление и контролната програма за стабилност ESP, Sedici позволява да отидете навсякъде при оптимална стабилност на пътя. Експонатът е с 1,4 бензинов двигател (107 к.с.), ниво на оборудване Emotion.
До края на годината ще бъде представен и новият Fiat Sedici, фейслифт на модела, представящ и нов дизелов двигател 2,0 MultiJet, 135 к.с.

Fiat Grande Punto
Grande Punto е един от най-успешните модели на FIAT, като само за месец април тази година се нареди на 4-то място сред най-продаваните автомобили в Европа (и на 6-о за месец март).
Дизайн на Джуджаро, петзвездна сигурност и иновационни решения - това са само част от причините Grande Punto да достигне ръст от 40% за периода януари-април 2009 спрямо данните от миналата година за България. Успех, дължащ се основно на специално създадената версия Grande Punto Lucky. Късметлийската версия на Grande Punto се харесва на все повече клиенти в България заради практичността си, съчетана с типичния италиански стил. Такъв ще бъде и изложеният на автосалона експонат, с двигател 1,2, 65 к.с., цялото необходимо оборудване, което можеш да поискаш от един компактен хетчбек, на цена от 18 890 лв. с ДДС.

Fiat Bravo Съвършен баланс между красота и представяне, новият Fiat Bravo прави значителна крачка напред в процеса на обновяване на гамата. Fiat Bravo е стилен и практичен хечбек, с елегантна, агресивна и същевременно компактна линия.
При разработването на Fiat Bravo са използвани редица нови технологии, осигуряващи както надеждност и отличното поведение на автомобила, така и комфорта при пътуване. По-конкретно, усвояването на новата генерация турбо двигатели от ранга на 1,4 T-Jet, в комбинация с по-малка вместимост на двигателя, позволява да се достигне поведение, сравнимо и дори надхвърлящо по-високо вместими двигатели, но при по-ниски нива на разход на гориво и отделяне на вредни емисии. Огромно предимство на турбо двигателите е значителното нарастване на нивата на максималния въртящ момент при по-ниски обороти, предпоставка за несравнимо удоволствие от шофирането. В отговор на настоящите изисквания на клиентите от този автомобилен сегмент на вниманието на посетителите ще бъде представена изключително практична версия на модела с двигател 1,4, 90 к.с., който в съчетание с неповторимия за сегмента дизайн и комфорт е чудесна оферта с перфектно съотношение качество/цена.

Fiat Linea
Fiat Linea представлява премерен баланс между елегантност и функционалност. Удобството и просторът на автомобила са постигнати и благодарение на размерите, които му отреждат място в най-горната част на C сегмента: дължина 4,56 м, широчина 1,73 м и височина 1,5 м. Междуосието му е 2,6 м. Впечатление прави и обемът на багажника от 500 литра.
Елегантният експонат Fiat Linea в характерния за марката рубиненочервен цвят e оборудван с бензиновия 1,4-литров двигател с турбо компресор T-jet (120 к.с.).
Lancia
Lancia прави своето триумфално завръщане на „Автосалон София 2009" за първи път от 2001 г. насам. Официалният вносител "Ауто Италия" въведе изцяло новата визия на марката, като в София вече е направена една от малкото в Европа изложбени части, съобразени с новата визия, която се намира в Авто Юнион Център.

Lancia Ypsilon
Марката Lancia ще бъде представена и от Ypsilon 1,4 литра бензинов двигател (95 к.с.), ниво на оборудване Oro и специален цвят бордо. Ypsilon е част от новата серия екологични и икономични модели, известна като „Ecochic", и изцяло отговаря на концепцията за екологичен автомобил, който в същото време е и луксозен, достъпен, просторен, но е компактен, динамичен и с нисък разход на гориво.

Lancia Delta
Новата Lancia Delta е сред най-ярките звезди в новия касов филм на Рон Хауърд „Ангели и демони" по едноименния роман и бестселър на Дан Браун „Шестото клеймо", продължение на "Кодът на Да Винчи", отново с Том Ханкс в главната роля. Lancia отбеляза това звездно участие с пускането на специалната лимитирана серия Premiere Angeli e Demoni, която ще се предлага с два впечатляващи турбо двигателя: 1,8 TurboJet, 200 к.с. (бензин) и 1,9 TwinTurbo, 190 к.с. (дизел), и дава възможност за поръчка от България. Във връзка с кампанията "Ангели и демони" при покупка на автомобил Lancia Delta са осигурени специални изненади и от другата звезда във филма Sony Ericsson.
Експонатът Lancia Delta 1,4 Tjet Platino (150 к.с.) е в специалнa двуцветна комбинация, запазена марка на Lancia. Богатото оборудване включва: автоматичен климатроник, отваряем стъклен покрив Granluce, фарове за мъгла, радио със CD и MP3 & двойна антена, управление на скоростите от волана, интегрирана комуникационна система Blue&MeTM с вградена handfree система Bluetooth, USB порт с Media Player, гласови команди, гласов прочит на текстови съобщения (sms), озвучителна система Bose, 17 инча лети джанти.
Само за посетителите на „Автомобилен салон София 2009" всяка покупка на автомобил в рамките на провежданото изложение ще бъде съпътствана от атрактивни условия, валидни само за периода на изложението.


Източник:http://speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар