Fornasari – луксозният италиански оф-роуд шампион

Марката Fornasari е основана от Джузепе Форнасари преди десет години. През 2003 година компанията навлиза в рали състезанията тип оф-роуд и има сериозни успехи в италианския оф-роуд шампионат и международната надпревара „Бая”. През първата си година компанията използва двигатели на BMW, през 2005 г. преминава на V8 от Chevrolet. Тази година отборът Fornasari води във италианския шампионат по оф-роуд и в международния „Бая”шампионат. Дизайнът на самостоятелно направения от тях автомобил се оказва доста удачен и ляга в основата на първите три модела на марката, които се правят и в момента - RR600, LeMans и Gruppo B.

Първият модел е луксозен всъдеход в два варианта – с две или четири врати, задвижва се от 6-литров двигател от Corvette с мощност 610 к.с. и въртящ момент от 748 Нм. По избор на купувача се монтира една от четирите възможни кутии – две 4-степенни HydraMatic и две 6-степенни Borg-Warner. Предаването е на четирите колела, като разпределението на въртящия момент е в съотношение 40/60% отпред и отзад. Моделът е може би най-бързият всъдеход, предлаган на пазара – ускорява 0 до 100 км/ч за 3,8 сек и постига максимална скорост от 280 км/ч. Базовата цена на този почти ръчно правен автомобил е 110 000 евро.

Вторият модел е LeMans. Колата е с по-дълго междуосие и ревизирана конструкция, които й дават идеално разпределение на масите върху двете оси – 50 на 50%. В интериора преобладават кожата и алуминият.

Последният модел е Gruppo B. Това е най-новият модел във фамилното предприятие Fornasari, предлага се с американски 7-литров мотор на Chevrolet - V8 LS2, форсиран до различна степен - 500, 610 и 700 к.с. Колата е изключително луксозна, прави се в единични екземпляри и цената започва от 150 000 евро.

В момента компанията работи върху нов, авангарден автомобил. Дизайнът е за два варианта – първият е по-конвенционален и достъпен ценово, другият е по-динамичен и скъп. Моделът е предназначен за всекидневна употреба на всякакъв терен с възможност да се кара и напълно открит. Двигателят е V8, 6-литров, мощността е 610 к.с., задвижването е на четирите колела, масата на колата е 1850 кг, местата са пет.


Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар