Инициативата на Honda Club Bulgaria за безопасност по пътищата се проведе от 12 до 14 юни във Велико Търновo

Автомобилно шествие по улиците на старата столица събра повече от 500 почитатели и над 200 автомобила с марка Honda. Те бяха дошли от над 40 населени места в цялата страна, за да вземат участие в инициативата на Honda Club Bulgaria и да заявят своята ангажираност към отговорното и безопасно поведение на пътя.
Момичета регулировчици спираха автомобили в централната част на града и раздаваха информационни брошури, в които по забавен и интересен начин се напомня за важни правила за пътна безопасност. Спирайки автомобилите с цветя вместо с палки, те ги призоваваха за повече отговорност на пътя. Тези инициативи са част от кампанията „Безопасността по пътищата зависи от МЕН!” на националния Honda-Fan club, която стартира преди седмица.
Това бе и мотото на шестата поредна годишна среща, която се проведе от 12 до 14 юни във Велико Търново с подкрепата на община Велико Търново, генералния спонсор на събитието Бензиностанции ЕКО и официалните спонсори „М&С Ауто” и „ОМБРЕ Сервиз”. Чрез избраното мото и осъществените мероприятия на тази тема участниците изразиха ангажимента си към разумното и отговорно поведение на пътя. Текстът на мотото е изписван с букви, състоящи се от миниатюрните имена на хората, които подкрепят инициативата - всички участници в срещата и други хора, подкрепили начинанието в специално подготвен за целта интернет сайт (www.honda2009-bg.com).

Като част от инициативата бяха поставиха 10 транспаранта с мотото по улиците във Велико Търново с призив за разумно и безопасно шофиране.

На пистата в с. Ресен до Велико Търново се проведоха състезания по драг рейсинг, майсторско шофиране и конкурс за “Хонда” на годината 2009”. В тях взеха участие над 60 автомобила с марката „Хонда”. Участниците в срещата показаха завидни умения за управление на автомобилите си и демонстрираха висока скорост на пистата. По този начин те показаха, че пистата, а не пътищата из страната е мястото за високи скорости и съревнования.


Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар