M-пакет и 4х4 за BMW Серия 7

BMW добавя редица нови модификации към флагмана си Серия 7 от тази есен. Дизайнерите на компанията са разработили спортен M пакет за лимузината, има нов дизелов двигател и за първи път ще се предлага 4х4 задвижване за моделите 750i и 750Li.
Спортният М пакет включва няколко новости, различаващи го от стандартния модел. Предната и задната броня са нови и по-агресивни, прибавени са хромирани елементи, както и нови спортни М-джанти. В интериора впечатление правят алуминиевите елементи по таблото, новите спортни седалки и М-волан.
Тази есен световен дебют прави и новият дизелов двигател за модела 740d. Той се задвижва от 3-литров, редови, 6-цилиндров двигател с два последователни турбокомпресора. Агрегатът развива максимална мощност 306 конски сили и разполага с максимален въртящ момент от 600 Нм между 1500 и 2500 об/мин. С него лимузината се ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,3 секунди и достига до максимална скорост от 250 км/ч. От есента моделът 730d, който и досега беше най-икономичната лимузина, ще има вариант BluePerformance, който има още по-ниски разход на гориво и вредни емисии. С новия двигател вариантите на BMW Серия 7 вече стават 5 – три бензинови и два дизелови модела.
Голяма новост е добавянето на варианти xDrive в семейството на Серия 7. Задвижването на четирите колела ще се предлага за моделите 750i xDrive и 750Li xDrive.


Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар