Tesla, Ford и Nissan получиха заеми от правителството на САЩ

Nissan, Ford и Tesla Motors получиха одобрение за получаване на заеми от правителството на САЩ за разработката на нови екологични технологии. Това са първите заеми, отпуснати от Департамента по енергетика към правителството. Според програмата Ford ще получи $5,9 милиарда, Nissan Северна Америка ще получи $1,6 милиарда, а Tesla Motors – $465 милиона.
Nissan ще използва парите за стартиране на производството на електрически автомобили. След като бъдат разработени, първоначално колите ще се сглобяват в Япония, а в края на тази година ще започне подготовката за производство в САЩ. Очаква се самото производство в САЩ да започне през 2012 година, като годишният капацитет ще е 150 000 електромобила и 200 000 батерии за електромобили.
Tesla ще използва $365 милиона за стартиране на производството на 7-местния електрически седан Tesla Model S, който може да изминава по 482 км с едно зареждане. Производството ще осигури 1000 работни места. Останалите $100 милиона ще се използват за изграждането на завод за компоненти за електромобили, които ще бъдат продавани на други производители. Това производство ще осигури още 650 нови работни места.


Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар