Нова концепция от Bugatti

Графичния дизайнер Бруно Делусу, пребиваващ във Франция, създаде прототип на автомобил Bugatti Stratos. Колата е просто дизайнерска концепция и няма да бъде вкарана в производство. Както Бруно само отбелязва- „Нямах ограничение относно технологиите, необходими за производството на този автомобил, и осъзнах, че го правя единствено за радостта на очите на тези, които го гледат.”
В концепцията са използвани няколко модела за вдъхновение и дизайн. Цялостното оформление на автомобила е повлияно от Bugatti Type 57, докато в предната си част е вдъхновено от Alfa Romeo 6c Mille Miglia. Делусу също е добавил елементи от линията локомотиви „футуристичен оптимизъм”, дело на известния дизайнер Реймънд Лоуи. Целта му е е била да създаде много аеродинамичен и флуиден автомобил, подобен на крило на самолет.
Бруно казва за концепцията си: „Често спортните автомобили са компактни, нервни и агресивни. Аз исках да бъде точно обратното. Това бе причината да направя линията издължена, автомобилът да се носи гладко по въздуха, както ръка преминава по повърхността на коприна.”


Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар