Завърши вторият Sofia Concours d`Elegance

Едно наистина атрактивно събитие завладя София през изминалия уикенд. В събота пред хотел Hilton се събраха стотици любители и ценители на ретро автомобилите, за да се насладят на втория, вече традиционен “Конкурс за елегантност”. Под звуците на автентична кубинска музика десетки колекционери от България, Македония, Гърция, Англия и Германия паркираха своите експонати в сърцето на столицата. Изключителните модели представиха развитието на автомобилния дизайн от началото на ХХ век до 1981 г. Сред редките возила се открояваха някои от най-легендарните модели в историята на автомобилостроенето. Сред представените марки присъстваха имена като Cadillac, Bentley, Rolls-Royce, Porsche, Mercedes, а всеки можеше да разговаря със собствениците на автомобилите.
Организаторите от “Роял Класик Кар Клуб” съвместно с “Булгартабак-Холдинг” АД бяха заложили на силна сценография, за да могат посетителите да се потопят в автентичната атмосфера на отминалите десетилетия. Красивите модели на агенция „Визаж” представиха атрактивни костюми от различни периоди на ХХ век, а винарска изба „TODOROFF” осигури превъзходни вина от своята нова селекция за удоволствие на гостите на събитието. Сред допълнителните изненади се открояваха и изложбата на картини на ретро автомобили, както и специалният клас “Nouvelle Elegance”, в който бяха включени мощни съвременни автомобили. В специален сектор на изложението можеха да бъдат видени Porsche Carrera GT, както и Ford Mustang GT.
„Sofia Concours d’Elegance” е второто по рода си събитие в столицата. Жителите на София вече имат своя истински конкурс, отговарящ на всички международни стандарти и критерии. Журито с председател легендарния дизайнер на Mercedes Хералд Лешке трябваше да избере автомобилите с най-високо ниво на реставрация в няколко раздела, в зависимост от годината на производство.
Победител в раздела автомобили, произведени преди 1940 г., стана Клифърд Найт с MG TA от далечната 1938 г. В раздела произведени до 1950 г. най-много точки събра Mercedes-Benz 170s от 1950 г. Изключително редкият автомобил заслужено грабна и голямата награда – “BEST IN SHOW 2009” за радост на своя собственик, колекционера Гено Иванов. С награди бяха отличени и емблематичните модели на ЗИС от 1949 г., собственост на НСО, возили Юрий Гагарин и Фидел Кастро.


Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар