Jeep представи новия Grand Cherokee 2011

Jeep официално представи модела Grand Cherokee 2011 на нюйоркското мотор шоу. Базата му е от Mercedes-Benz ML и е с дължина 2,91 м, което значи, че е нараснала с около 14 см в сравнение с предшестващата версия. Това изменение е довело до редица преимущества в пространството и удобството на задните седалки за пасажерите.
За Северна Америка ще се предлагат 2 двигателя. Базовият е 3,6-литров Pentastar V6, с мощност от 280 к.с. и въртящ момент, достигащ 353 Нм. В сравнение с предишния базов двигател откъм разход нещата са претърпели провал, но пък за сметка на това скоростта компенсира с до 11% повече от предходния. За желаещите повече динамика е налице 5,7-литров HEMI V8 с 360 к.с. и въртящ момент от 520 Нм.
За оф-роуд любителите се предлагат 3 различни системи за 4х4, както и система за различен терен с набор от 5 режима. Новият Cherokee ще предлага и регулируемо въздушно окачване, което ще има възможност както за достатъчно добър клирънс, така и за нисък вариант за по-динамично шофиране.
Въпреки класическия си вид този Cherokee е добил по-спортен вид, особено в предната си част.
Обновеният интериор включва много по-качествени материали от предходния. Като опция се предлагат и стъклен панорамен покрив, както и отопляем волан, отопляеми и въздухопроветряеми седалки, отопляеми задни седалки, чистачки със сензори, безключово запалване, камера за задно виждане, също и телескопично регулируем волан с памет.


Източник:www.speed-press.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар