Комбито на Lada Priora е готово

Първото комби на новия руски модел Lada Priora бе произведено преди броени дни. Най-големият руски автомобилен производител ОАО "АвтоВАЗ" се надява да получи правото да продава новия си модел в Европа. "През втората или третата четвърт от годината ще подложим колата на хомологационни тестове, за да получим тези права. В автомобила са вградени високи нива на обзавеждане и безопасност, той изглежда добре. Освен това е надежден и полифункционален”, твърдят официалните пресслужби на компанията.
Близо 963 млн. рубли са инвестирани в разработването на версията комби на Lada Priora. Както и при останалите модели от гамата, то е задвижвано от 1,6-литров 16-клапанен мотор, разработен специално за Priora. Той е с максимална мощност 98 к.с. Багажникът на автомобила е 450-литров, а със сгънати задни седалки достига до 777 л.
Около 20 000 бройки от комбито възнамерява да произведе "АвтоВАЗ" до края на 2009 г. Тези планове, разбира се, търпят промяна в унисон с резултатите от първите продажби през юни.
Засега препоръчителната промоционална цена на комбито на Lada Priora е 313 000 рубли (7227 евро), което го нарежда сред най-достъпните автомобили в класа си.

Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар