Класически модели на BMW ще напуснат музея на компанията, за да участват в Mille Miglia 2009


Класически модели на BMW ще напуснат музея на компанията, за да участват в Mille Miglia 2009, което ще се проведе в периода 13-17 май 2009 г. Най-успешният производетел на премиум автомобили в света има дълга история на участие в състезанието. Триумфът на легендарния модел BMW 328 и победната поява на BMW 507 остават в историята, в тясна връзка с провеждането му. В подразделението на компанията BMW Classic гледат на участието като продължаване на традицията и възможност BMW 328 Mille Miglia Touring Coupé, победител в изданието през 1940 г., понастоящем експонат в Музея на BMW, отново да влезе в състезателна форма.

"С участието си в състезанието, от една страна, искаме да подчертаем значимостта, която отдаваме на Mille Miglia, споделя Карл Баумер, ръководител на BMW Classic, а от друга, да покажем, че излагането на даден модел в музея не е пречка той да се върне на пътя във връзка със специални поводи." Същевременно посетителите няма да бъдат лишени от възможността да видят легендарния модел по време на участието му в състезанието, тъй като негово точно копие ще заеме мястото му в експозицията.

Общо девет доработени автомобила от седем отбора с логото на BMW ще заемат стартови позиции в тазгодишното издание на Mille Miglia. Освен 328 Touring Coupé, още няколко модификации на модела ще изминат разстоянието от Рим до Бреша, сред които BMW 328 Mille Miglia Роудстери и едно BMW 328 Berlin-Rome Роудстер. „Най-младият” участник в пътуването от Мюнхен до Италия ще бъде BMW 507, произведено през 1957 г.

Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар