Дейвид Култард подгря до неузнаваемост публиката в Мамая

Шоуто Red Bull F1 Mix се проведе през почивните дни в румънския курорт Мамая до Констанца. Събитието бе изцяло организирано от гиганта за енергийни напитки Red Bull, който има два отбора във Формула 1. До миналата година в основния кара шотландецът Дейвид Култард, който през първите състезания за 2009 г. бе резервен пилот на Red Bull Racing, в случай че Себастиан Фетел и Марк Уебър не могат да стартират.
Пилотът очевидно не е забравил състезателните умения, докато коментира Формула 1 за BBC, защото сътвори уникално шоу с болида от 2007 г. Времето бе дъждовно и пилотът излезе с гуми за изцяло мокър асфалт.
“Няма да рискуваме, можем и с интермедия, но по-добре за сигурността е да сме с изцяло мокри”, коментира Култард специално за Speed-Press.
Организаторите заградиха 1200-метрово трасе на основния булевард в Мамая, който е култов за всички големци, бързо забогатели бизнесмени и представители на шоубизнеса в Румъния. Отсечката бе заградена със специални огради, пристигнали от Унгария.
Култард направи две серии по 10 минути с болида, а между тях шоу направи колона от брандирани Mini-та, водени от Hummer H1. В края на втората серия шотландецът взе румънски флаг и премина по трасето с него – нещо, което не сме наблюдавали във Формула 1 от времената на Аертон Сена, когато публика все още можеше да се промъкне на трасето и да даде флага на любимия си пилот.

Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар