Ford Fiesta е най-продаваният автомобил в Европа

Ford Fiesta е най-продаваният модел в Европа през март. Това става ясно от месечния бюлетин на водещата компания за данни от автомобилната индустрия JATO Dynamics.

Новото поколение на Ford Fiesta бе изключително добре прието на пазара и отчита 15,5% ръст на продажбите си за месец март до 52 805 автомобила. Постижението е още по-впечатляващо при факта, че европейският пазар се е свил с 9% за месеца и с 16,9% от началото на годината. Благодарение на увеличеното си търсене Fiesta изпреварва по продажби популярния VW Golf, който за първи път от година губи лидерската си позиция на пазара в Европа.

Продажбите за март показват отлично как по-малките автомобили се търсят в трудни икономически времена и как някои модели се възползват от икономическата ситуация. FIAT Panda например отчита огромен ръст от 62,2% в продажбите си благодарение на това, че е компактен, икономичен, евтин и се предлага серийно с варианти на метан и газ, а този тип автомобили са субсидирани от италианското правителство. Няколко други компактни автомобила също отчитат ръст в продажбите си като VW Polo и Fiat Punto.

Продажбите в Европа са намалели с 9% за месеца, но в отчетите на JATO ясно личат положителните тенденции от правителствените помощи в някои държави. Основни пазари като Германия и Франция отчитат забележителен ръст в продажбите си за месец март съответно с 39% и 8%.

За пореден път Volkswagen е най-продаваната марка в Европа с ръст от 1,9% за месеца. За много марки март беше изключително успешен месец, като сериозен ръст в продажбите си бележат Skoda, Hyundai, Suzuki, Dacia и Alfa Romeo.


Източник:www.speed-press.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар