Приключва производството на Ferrari F430


В края на тази година ще приключи производството на Ferrari F430. Последният екземпляр ще бъде продаден на търга RM Auction този уикенд, а средствата ще бъдат отделени за благотворителност за пострадалите от земетресението в областта Абруцио и неговия административен център Лакуила.
Последното Ferrari F430 ще бъде с двуцветна каросерия в златисто и бяло, традиционни за град Акуила, най-пострадал при земетресението. Заедно със спортния автомобил бъдещият купувач ще получи сертификат, подписан от президента на Ferrari Лука ди Монтедземоло, изразяващ благодарност. Клиентът ще бъде поканен в Маранело и ще може да избере спецификациите на своя автомобил директно в завода.
През септември на автомобилния салон във Франкфурт се очаква заместникът на F430 – Ferrari F450. Най-вероятно автомобилът ще бъде с бензинов двигател с осем цилиндъра и обем 4,5 литра. Неговата мощност ще бъде 500 к.с., а скоростната кутия ще бъде с два съединителя и седем степени. Продажбите на новия Ferrari F450 в Европа ще започнат в края на тази година.

Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар