Танев пропуска стартовете във Франция


Българският пилот в Световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) Георги Танев ще пропусне двата старта по улиците на град По във Франция този уикенд. Причината за отсъствието му от стартовата решетка се оказа невъзможността на механиците на италианския Proteam да възстановят навреме автомобила на Танев след пораженията, които неговото BMW 320si получи във второто състезание в Маракеш.
„В Мароко отпаднах още в началото на второто състезание заради това, че колата ми остана без спирачки – обясни пилотът на Petrol GT Racing. – После разбрах, че на стартовата решетка е изтекла спирачната течност от апаратите, а механиците са успели да сменят само единия спирачен апарат. Като допълнение към това се появи и дефект в едната полуоска, а пораженията от удара в предпазната стена се оказаха доста по-сериозни, отколкото смятахме. До последно се надявах механиците да оправят колата, но вече изпуснахме и последния срок.”
След първите 6 старта за годината Танев заема осмото място при частните пилоти с 12 точки, а водач е неговият съотборник Феликс Портейро.

Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар