Южна Корея ще подкрепи поддоставчиците на GM Daewoo и SsangYong

На 23 април, четвъртък, Южна Корея обяви, че предвижда да осигури подкрепа в размер на 240 милиарда вона (178 милиона щ.д.) за доставчиците на части за автомобили за GM Daewoo, част от General Motors Corp. и SsangYong Motor Co. Помощта ще включва както пари в брой, осигурени чрез областните управи и банки, така и заемни гаранции чрез държавни агенции, заяви Министерството на икономиката.
"Поддоставчиците на GM Daewoo и SsangYong срещат сериозни трудности с разплащанията, тъй като двата автомобилни производителя са в голямо затруднение и не успяват да се издължават на време към тях" - гласи част от изявлението на министерството.
GM Daewoo Auto&Technology, южнокорейското поделение на парично затруднената General Motors Corp., поиска допълнителни заеми от банки, включващи основния й заемодател - Корейската банка за развитие.
По-рано този месец, SsangYong уточни мерки за оцеляване, включващи съкращения на една трета от работната сила, след като съдът прие молба за защита от заемодатели.
Намерението идва, след като Южна Корея вече обяви мерки за подкрепа на автомобилния сектор, като данъчни облекчения при замяна на стара кола с нова.
У нас автомобилите, произвеждани от GM Daewoo, се продават под марките Chevrolet и Opel, като Chevrolet Captiva завоюва челно място през 2008 година в клас SUV2, a SsangYong са по-известни с джиповете си Rexton и Kyron.

Източник:www.speed-press.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар