Ford Fiesta пристигна в САЩ

Пристигането на компактния модел на марката в САЩ e част от пиар кампанията, наречена Fiesta Movement. Целта на мероприятието е да запознае американския потребител с автомобила още преди старта на продажбите.
За целта ще бъдат избрани точно 100 кандидати, които ще получат правото да ползват новата Fiesta с безплатно гориво за период от 6 месеца. Селекцията ще се осъществи на базата на над 3400 заявки, подадени в специалния сайт fiestamovement.com. В рамките на масовия тест Ford ще възлага различни задания на „изпитателите", изпълнението на които ще трябва да бъде документирано с видеокамера от самите тях. Част от клиповете, както и впечатления относно модела ще бъдат качвани в социални сайтове като Facebook и YouTube. По този начин компанията цели да запознае аудиторията с достойнствата на компактната Fiesta и да спечели симпатиите на младите потребители. Основната целева група на Ford са шофьорите, родени между 1979 и 1985 г., които все още не са развили лоялност към дадена марка.
100-те Fiest-и от кампанията Fiesta Movement са европейски спецификации с 5-врати каросерии. Колите са произведени в Германия, но претърпели леки корекции съобразно американския закон за регистрация. На интервенция са били подложени светлините, циферблатът на скоростомера вече мери в мили в час, а навигационната система „говори" на английски вместо на немски. Иначе нивото на оборудване е високо, джантите са лети 16- и 17-инчови, налична е Bluetooth връзка в купето, а влизането и стартирането стават без ключ.

Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар