Тодор Славов ще атакува титлата в Европейския рали шампионат.

Един от най-талантливите млади български състезатели - Тодор Славов (Булбет Рали Тийм, Renault Clio R3), ще атакува титлата в Европейския рали шампионат за автомобили с един двигателен мост. За първи път през тази година FIA създава шампионат за млади пилоти, а автомобилите, които ще получават класиране, са eдинствено с предно предаване.
Въпреки че Тодор Славов няма възможност да разчита на солидна подкрепа от рекламодатели, той има желание да стартира в шест състезания, които са задължителни за годишното класиране в Европейския рали шампионат. Програмата на двадесет и пет годишния пилот включва състезания в Италия, Турция, Хърватска, Чехия, Гърция и най-престижното родно състезание рали “България”. При намиране на подкрепа и по необходимост пилотът на “Булбет Рали Тийм” ще стартира и в седми старт - рали “Антиб” във Франция.
Участието на Тодор Славов и Добромир Филипов в Европейския рали шампионат за тази година ще започне със старта на рали “Миле Миля” в Италия. Състезанието започва в четвъртък вечерта със супер специален етап на картинг пистата в близкото градче Десенцано. Същинският старт на ралито е на следващия ден, когато са предвидени шест специални етапа, а в неделя ралито завършва с още шест отсечки. Прогнозата за метеорологичните условия в дните на състезанието сочи проливни дъждове, които допълнително ще затруднят екипажите.
В рали “Миле Миля” ще стартират още четири български екипажа – европейският вицешампион за 2006 г. Крум Дончев и неговият нов навигатор Петър Йорданов (Peugeot 207 С2000), петкратният шампион на България Димитър Илиев и навигаторът му Янаки Янакиев (Mitsubishi Lancer EVO 9), както и участващите в “Пирели Стар Драйвър” Борис Григоров/Валентин Будинов (Subaru Impreza WRX N11) и Екатерина Стратиева/Румен Манолов (Citroen С2 R2 Max).


Източник:www.speed-press.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар