Audi Q3 и A1 идват през 2011 г.

Audi официално потвърди, че започва производството на нов компактен SUV Q3 през 2011 година. Автомобилът ще се произвежда в завода на SEAT в Марторел, Испания.
За да стартира производството, Audi ще инвестира във фабриката 300 милиона евро. Ще бъдат създадени и допълнително 1200 работни места. Годишният капацитет на завода пък ще е 80 000 автомобила.
Audi Q3 беше представено през миналата година под формата на концепцията Cross Coupe quattro. Както и прототипа, серийният автомобил също ще е с 5 врати и 5 места в купето. Той ще има динамична линия на дизайна, а от Audi обещават и спортни изживявания зад волана.
С Q3 семейството от SUV модели на Audi става вече от три модела - произвеждания в Инголщад, Германия, Q5, произвеждания в Братислава, Словакия, Q7 и бъдещия Q3.
През 2011 Audi ще представи и още един нов модел в гамата си - A1. Малкият градски модел също беше показан като прототип през миналата година. Audi A1 Sportback concept има изключително агресивен дизайн и се очертава като конкурент на Mini и Alfa Romeo MiTo.

Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар