Hyundai Nuvis дебютира на автосалона в Ню Йорк

Nuvis е единадесетата поред концепция, плод на усилията на калифорнийското студио в Irvine. Nuvis е вероятна визия на бъдещ кросоувър. В синхрон с грижата за околната среда Nuvis използва технология с литиево-йонни, полимерни батерии.
Дизайнерският екип е целял да постигне модел, сливащ се с околната среда, без да й противоречи. Технологията Blue Drive е доказателство за това. Nuvis демонстрира увереност и сила, допълнени от 22-цолови джанти и пропорции, създаващи усещане за непрестанно движение. „Една от забележителните черти на Nuvis е впечатлението, че покривът на автомобила „плува” в пространството заради липсата на странични колони”, споделя Andre Hudson - главен дизайнер на Hyundai. Това впечатление се допълва от огромните врати, отварящи се нагоре.
Отвътре пространството е подчинено на външния дизайн и там отново властва „невидимата” технология, съчетана с лукс и удобство. Преобладаващия цвят е син. Информацията за процесите в автомобила е изобразена на екрани, работещи с докосване. Информация за близки обекти като ресторанти или заведения, които са интересни за посещение, също е налице и може да бъде използвана лесно. Материалите, вложени в целия проект, са екологични.
Задвижването на Nuvis се осъществява от 2,4 л бензинов двигател и 6-степенна скоростна кутия съвместно с 30 кВт електромотор за икономия на гориво. Blue Drive технологията позволява колелата на автомобила да се задвижват от бензиновия или електрическия двигател. При необходимост от повече мощност те могат да работят и заедно. Колата е оборудвана със старт/стоп система, която за първи път ще бъде внедрена в модела i30. За икономията на гориво допринася и оптимизираната работа на двигателя. При спиране енергията се акумулира благодарение на специална система и е на разположение при нужда от по-мощно ускорение, а двигателят е проектиран така, че да работи на възможно най-ниски обороти при последните предавки на скоростната кутия


Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар