Hyundai i20 над конкурентите в своя клас

Euro NCAP съобщи, че Hyundai i20 e спечелил максимума от 5 звезди за безопасност в първите тестове на автомобила. Вдигайки летвата в B-класа, i20 се представи изключително добре във всичките категории на теста - защита на пешеходци, защита на деца, и обща безопасност.
Забележително е, че i20 достигна 88% за защита на възрастните. За това ключова роля играят подглавниците, коланите с ограничители на усилието за натягане, шестте въздушни възглавници, включващи предни странични и тип завеса, както и деформируемите зони и гредите във вратите.
Оборудван с високо ниво на стандартно серийно оборудване за безопасност, i20 събра 6 от максимални 7 точки в категорията за обща безопасност, като получи топ оценки за напомнянето за непоставен колан и програмата за електронен контрол на стабилността - ESC. Тази система намалява риска от поднасяне при натискане на спирачката чрез прилагане на точно дозиране на усилието върху всяко колело. От Euro NCAP настояват поне 85% от автомобилите за продажба да бъдат оборудвани със системата стандартно, което ще е критерий за максималните 5 звезди за безопасност.


Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар