Показват Peugeot RD в Шанхай

В чест на "Автомобилен салон Шанхай 2009" френската марка Peugeot ще представи победителя в петия традиционен дизайнерски конкурс на компанията. Концепцията RD бе отличена сред общо 2500 проекта от 95 националности, представени в него. Темата на конкурса този път бе под надслов "Peugeot в световните мегаполиси на бъдещето".
Автомобилът победител е нарисуван от Карлос Артуро Торес Товар, 27-годишен колумбийски скулптор. Близо 600 000 души са посетили сайта на дизайнерския конкурс на Peugeot. Началото му бе дадено точно преди година - на 20 април по време на автомобилния салон в Пекин. Името на победителя бе обявено през октомври по време на изложението в Париж, а от 20 април 2009-а изработеният пълноразмерен макет е част от атракциите на щанда на Peugeot в Шанхай.
Триколесният Peugeot RD е способен да се промушва и в най-големите задръствания, адаптирайки се с лекота към всякакви ситуации. Концептуалната разработка обединява идеята за триколесен скутер с удоволствието да управляваш седан, напълно запазвайки основните функции и синтезирайки ги в едно. Едноместният автомобил разчита на електрически екологичен двигател. Шофьорското място дава нови усещания за свобода благодарение на панорамната гледка, гласовото управление и високо разположения контролен панел.

Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар