Kia cee`d на първо място в сегмент С

Kia cee`d оглави класацията в сегмент С на независимото изследване Driver Power. То се организира ежегодно от Auto Express и Daily Tepegraph и за първи път в изследването участва Kia cee`d. Още при дебюта си корейският хечбех постигна впечатляващ резултат.
Изследването Driver Power тази година е направено сред 21 400 клиенти на нови автомобили. Те оценяват колите си по практичност, надеждност, динамика, разходи и редица други качества. В цялостното класиране Kia cee`d е на шесто място след доста по-скъпи автомобили като Jaguar XF, Skoda Superb, Skoda Octavia, Land Rover Discovery и Lexus RX. В сегмент C Kia cee`d е класирана от потребителите на първо място, като най-близкият й конкурент е четвъртото поколение на VW Golf, класиран на 22-ро място в цялостното подреждане и втори в сегмент С.
“Фактът, че Kia cee`d изпреварва Volkswagen Golf, е най-значителният резултат в историята на Driver Power”, коментира постижението главният редактор на Auto Express Дейвид Джонс.
“Какъв дебют! Kia извървя дълъг път и тези резултати показват нашата вяра в дизайна и качеството на продуктите ни. Но не вярвайте на това, което казваме ние, повярвайте на нашите клиенти, които ни оцениха толкова високо в Driver Power”, допълва Пол Филпот, шеф на Kia UK.
Успехът на cee`d се допълва от подобреното цялостно представяне на марката Kia. Тази година тя е класирана на 12-о място от английските потребители, което е с две места по-напред от предишното издание на Driver Power.

Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар