Приближава премиерата на Aston Martin Rapide

Четиривратият спортен седан Aston Martin Rapide навлезе във финалната фаза от подготовката си за серийно производство. Автомобилът ще бъде представен пред публика за първи път на изложението във Франкфурт през септември, а първите доставки на клиенти ще са факт в началото на 2010 г.
Дизайнът на Rapide обединява всички класически ценности на Aston Martin с още повече елегантност. Това е първият истински автомобил с четири врати на британската аристократична марка. Той предлага четири пълноразмерни седалки в купето, лесен достъп до местата и голямо багажно пространство, без да се лишава от традиционния за Aston Martin динамичен стил. “Искахме да създадем най-красивия спортен автомобил с четири врати”, коментира Марк Райхман, главен дизайнер на Aston Martin.
Rapide използва характерната за Aston Martin VH (вертикално-хоризонтална) пространствена конструкция на купето и почти изцяло е създаден от алуминий. Двигателят е нова версия на 6,0-литровия V12 на Aston Martin, който разполага с мощност 470 конски сили и 600 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е полуавтоматична Touchtronic и задвижва задните колела. Засега не са официално оповестени динамичните характеристики на модела, но от Aston Martin твърдят, че Rapide ще е най-бързият автомобил в своя клас.
Производството на Aston Martin ще се извършва в Грац, Австрия, от подизпълнителя Magna Steyr. Екип от специалисти на Aston Martin ще следи за правилното изпълнение на изцяло ръчно сглобения автомобил. Двигателят ще идва готов от фабриката на компанията в Кьолн.
“През 2010 година Aston Martin ще предлага автомобил за всеки тип клиент на спортни коли, без значение какви са изискванията му и какъв е начинът му на живот. Rapide е най-функционалният от нашите продукти”, казва Улрих Бец, шеф на Aston Martin.


Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар