Старт от WRC ще струва поне 2 милиона евро

Организация на кръг от Световния рали шампионат ще струва поне 2 милиона евро, каза Димитър Агура, директор на „Рали България 2009”. Тази сума е далеч над тавана на бюджетите за рали състезание в страната ни, но това е цената, която трябва да се има предвид, ако в програмата бъде включен и супер специален етап в централната част на София.
„Супер специалният етап в центъра на София ще ни отличи от всички останали. Обръщам се към вас, умолявам ви да лобирате за такъв етап. Той ще бъде невероятна атракция”, каза Агура.
За организацията на „Рали България 2009” са нужни около 700 000-800 000 лв., поясни Георги Янакиев, председател на организационния комитет за провеждане на „Рали България 2009”. За никого не е тайна, че в условията на глобална финансова криза е невероятно трудно да се намери подобна сума пари. Въпреки това организаторите полагат всички усилия състезанието да премине при най-високото възможно ниво, тъй като от представянето ни през тази година зависи дали страната ни ще получи кръг от WRC през 2010 г.


Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар