"Чудовището" на Таjima e готово за Pike`s Peak

Традиционно всяка година през месец юли Nobuhiro “Monster” Tajima представя автомобила си, предназначен за известното изкачване Pike`s Peak. За 2009 г. бившият собственик на Suzuki Sport ще се състезава под собственото име Monster Sport, но остава верен на старата си връзка с марката. Тимът замества модела LX7 (участвал през 2007 и 2008 г.) с нов автомобил, представящ този път муцуната на Suzuki SX4.
Ако създаването на SX4 WRC е породено с чисто маркетингова цел, то при новата разработка става дума за пълен прототип с четири задвижващи колела и задноразположен 2,7-литров битурбо двигател. V6 моторът дава мощност от 885 к.с., но може да произведе над 1000 “коня” при необходимост. Целта на Tajima е да постигне или счупи собствения си рекорд от 2007 г. Тогава техният автомобил измина постоянно изкачващото се трасе точно за 10 минути и 1 секунда.
Тази година екипът ще има сериозна конкуренция в кралската категория Unlimited (Без ограничение), защото трима състезатели идват от Европа. Това са рали пилотите Андреас Ериксон и Марк Ренисон, както и голямата звезда Маркус Грьонхолм, който ще кара модифицирана за случая Ford Fiesta.
Въпросът е дали мощността на чудовището на Tajime ще спечели, или европейците ще повторят подвига на Ари Ватанен? Отговора ще разберем на идващия 19 юли.


Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар