BMW се отказва от Формула 1

От следващия сезон BMW няма да участва във Формула 1. Това решение бе взето вчера на заседание на Борда на директорите на компанията. Ресурсите, използвани досега за Формула 1, ще бъдат пренасочени за разработката на нови технологии за задвижване и за запазване на стабилността на компанията в бъдеще. BMW ще продължи да участва в други моторни спортове.
“Разбира се, това бе трудно решение за нас”, казва д-р Норберт Райтхофер, председател на Борда на директорите. “В бъдеще разбирането за лукс ще е все повече свързано с екология и икономичност. Това е областта, в която ние искаме да останем лидери. Точно затова участието ни във Формула 1 вече не е от такова значение за нас. Имахме големи успехи в този спорт и искам да благодаря на д-р Марио Тайсен и неговия екип за това.”
BMW ще продължи участието си в редица спортни серии. Компанията ще продължи участието си във всички автомобилни спортове с коли, близки до серийните модели, като DTM, WTCC и други туристически шампионати, ще продължи програмата си за млади пилоти „Формула BMW”, ще продължи участието си в американските “Льо Ман серии” ALMS, както и участието си в Супербайк шампионата с мотоциклетите BMW.


Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар