Nissan започва да продава Skyline Crossover в Япония

От края на този месец Nissan ще предложи на японския пазар модела Skyline Crossover. Автомобилът представлява Infiniti EX, но с различна емблема и ще се предлага единствено с ляв волан и единствено на японския пазар.
Nissan използва легендарното име Skyline, за да подчертае спортните качества на автомобила. Той представлява комбинация между спортно купе и SUV, която е изразена и в дизайна, и в характеристиките на автомобила.
Задвижването е поверено на познатия 3,7-литров V6 двигател, като за японския пазар мощността е 330 конски сили. Скоростната кутия е 7-степенна автоматична с ръчен режим и лостчета за превключване на предавките зад волана, а задвижването е на четирите колела с интелигентна система AWD.
Skyline Crossover е изцяло изпълнена в стила на Infiniti, без никакви разлики в интериора и екстериора. Nissan очаква да продава месечно по 200 екземпляра от модела в Япония на цена между 4,2 и 5 милиона йени (между 32 000 и 39 000 евро).
Припомняме, че всички модели на Infiniti се произвеждат изцяло в Япония, но самата марка Infiniti не се продава на японския пазар.


Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар