Jaguar XJ с премиера в Лондон тази вечер

Премиерата на дългоочаквания Jaguar XJ ще се състои пред отбрана публика в Лондон тази вечер. Един от най-известните шоумени в света и ентусиазиран автомобилен почитател, Джей Лено, ще домакинства вечерното представяне на емблематичния луксозен автомобил заедно с Майк О’Дрискол, управляващ директор на Jaguar Cars.
В интеренет вече се появиха и първите официални снимки на луксозния седан и информация за него. Първото нещо, което се набива на очи, е радикалният нов дизайн в сравнение с предишното поколение – XJ прилича на пораснал XF, но с далеч по-агресивна предница и по-интересна задна част. В профила пък британската лимузина напомня за спортното купе с четири врати Mercedes CLS. Покривът е стъклен, панорамен.
Както и в предното поколение, най-луксозният Jaguar разполага с революционно алуминиево шаси, което олекотява конструкцията с между 150 и 260 кг в сравнение с конкурентите му. Клиентите ще могат да поръчват модели с къса или дълга база. В изработката на XJ са използвани техники, заимствани от космическата индустрия. Гамата от двигатели включва 5-литров V8 със или без компресор, както и два 3-литрови V6 турбодизели със съответно 240 или 275 к.с.
В салона традиционните дърво и кожа си съжителстват с модерен TFT дисплей, изобразяващ едновременно две различни неща в зависимост от ъгъла на гледане, 1200-ватова аудио система Bowers & Wilkins и четиризонов климатроник.
Очаква се доставките на новия XJ да започнат в началото на 2010 г.
Желаещите могат да наблюдават на живо премиерата на авангардния луксозен автомобил на интернет адрес www.jaguar.com/allnewxj или на www.jaguarxjmedia.com/videofeed/ за медии. Живото предаване ще се излъчва от 20:15 часа лондонско време или 22:15 часа българско време.
За желаещите да са сред първите, които ще видят новата кола, изисканото събитие с отбрани гости ще се излъчва и по сателит на следните координати:

Сателитни координати:
Дата: 9 юли 2009
Време:
Сателити за премиерата ще са отворени между 19:00 GMT/UTC (22:00 българско време) и 19:15 GMT/UTC (22:15 българско време), до 19:45 GMT/UTC (22:45 българско време)

Сателити:
Satellite: Eutelsat W2a
Orbital Location: 10 East
Transponder: B4
Channel: 2 (Middle)
Bandwidth: 9 MHz
Uplink Frequency: 14,388.50
Polarity: Horizontal
Downlink frequency: 11,088.50
Polarity: Vertical
Symbol rate: 5.632
FEC: 3/4



Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар