Saab публикува официални снимки и данни на новото поколение 9-5

Saab публикува официални снимки и данни на новото поколение 9-5. Премиерата на модела ще се осъществи по време на автомобилния салон във Франкфурт.
Дизайнът на автомобила е в стила на концепцията Aero-X, като в интериора и екстериора са използвани похвати на дизайнери от авиацията. Това важи особено за таблото в стил на самолетен кокпит с циферблати, подобни на тези в пилотската кабина на самолет.
Новият Saab 9-5 използва платформата на General Motors Epsilon II, която вече се използва и от Opel Insignia. Дължината му е със 170 мм по-голяма от тази на сегашното поколение. Разстоянието между осите е 2840 мм, което е със 130 мм повече от сегашното. Saab 9-5 ще се предлага с два вида окачване – стандартно и спортно, също е предвидена и система за задвижване на четирите колела. Колата ще се задвижва от три бензинови турбодвигателя с обем 1,6 и 2,0 литра с четири цилиндъра и мощност съответно 160 и 210 к.с. и шестцилиндров двигател с обем 2,8 литра и мощност 300 к.с. Дизеловият вариант е двулитров с две версии на мощността – 160 и 190 к.с. По-късно се очаква появата на хибридна версия.
В Европа новото поколение на Saab 9-5 ще се продава от април 2010 г. Цената на базовата версия е 34 700 евро.


Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар