Направиха Ferrari с формата на Citroen

Уникален автомобил създадоха италианците Николо Ламберти и Милко дела Коста. Двамата са изградили вагонетка Citroen C2 върху шасито на Ferrari F355. Завършването на проекта е отнело на двамата ентусиасти 5 години.

Ламберти и Дела Коста притежават италианския рали отбор Nimik. Те открили да се продава Ferrari F355 Berlinetta “на много добра цена” и веднага го купили без конкретна идея за какво ще го използват. След това, като пътували в Северна Италия, видели в един двор гниещата вагонетка Citroen C2 и идеята се зародила.

Двамата ентусиасти са използвали шасито на F355 и върху него са монтирали модифицираното купе на Citroen-а. Боядисали са купето в яркочервения цвят, а над двата шеврона на Citroen на радиаторната решетка са сложили и емблемата на Ferrari. Автомобилът е с изцяло пригоден интериор.

Резултатът от работата е доста впечатляващ. Готовият автомобил може да се ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди и да развива максимална скорост 290 км/ч. Доста впечатляващо, имайки предвид, че оригиналната вагонетка Citroen C2 има мощност едва 12 конски сили.


Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар