Тоp Gear критикува,,Черния"звяр Mercedes-Benz SL 65 AMG

Черният SL изглежда многообещаващо. Със своя респектиращ 12-цилиндров битурбо двигател и внушителните 660 к.с. (с 50 к.с. повече от Ferrari 599) с 1000 Nm. Моделът е с петстепенна автоматична скоростна кутия "AMG Speedshift Plus" вместо обичайните седем и ускорява от 0-100 км/ч за 3,8 секунди.
Всяка линия и всеки детайл във външността показват абсолютното доминиране на SL на пътя. Динамиката и енергията, която излъчва купето, съчетана с невероятния звук от силата на 12-те цилиндъра на AMG, събуждат неизчерпаема страст за движение.
С фина напа кожа, алкантара и карбон, стилният черен интериор на SL Black Series е изключително изискан. Но в последния епизод на Top Gear Кларксън го нарича „най-неудобната кола в цялата човешка история” (благодарение на цялостните карбонови седалки), като според него от Mercedes са използвали купчина камъни за вдъхновение. И понеже е стряскащо бърза (максималната скорост е 320 км/ч) и има толкова много ускорение, тракшън контролът „се спуска като наковалня”, убивайки скоростта. „Така единственият възможен начин да караш колата всъщност е бавно. Освен, разбира се, ако изключиш тракшън контрола.”
На тест състезанието със значително по-скъпия Mercedes-McLaren SLR Джеръми с SL леко изоставаше на правите участъци, но в завоите SL-ът влизаше по-стабилно. „С 10 к.с. повече, и е мой.” В крайна сметка Black Series е добра алтернатива на скъпия SLR, но не си заслужава цената над стандартния SL.


Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар