Таджима и Suzuki спечелиха Pike`s Peak 2009

Екипа на Ford, водени от Маркус Грьонхолм и неговата Fiesta и рали шампиона на Великобритания Марк Ренисън и неговия RS200, не успяха да победят отбора-ветеран Nobuhiro ‘Monster’ Tajima, който за шести пореден път спечели състезанието Pike`s Peak. Американското интернационално състезание се проведе за 87-и път тази неделя, а интересът към него както винаги беше огромен от цял свят.

Въпреки изцяло новия автомобил бившият шеф на Suzuki Sport Нобухиро Таджима не можа да подобри рекорда си заради променливите атмосферни условия. И все пак пилотът изкачи възвишението с “Чудовището” за 10 минути и 15 секунди.

Отбора на Ford, който имаше амбицията да атакува първото място тази година, се оказа жертва на различни технически проблеми. Най-добър резултат от трите коли на Ford даде Маркус Грьонхолм, който завърши с време 11 мин и 28 сек, преминавайки финала с агонизиращ двигател и горяща гума.

Финландецът зае отново второ място в категорията Unlimited. Между Таджима и Грьонхолм се вмъкнаха тримата първи в категорията Open Wheel, от които лауреат е Пол Даленбах, победител в този клас с време 10 мин и 52 сек.

Подвигът на състезателния ден без съмнение е на Рис Милан, който за трети последователен път счупи рекорда в категорията Time Attack с 2 задвижващи колела зад волана на своя Hyundai Genesis Coupe за 12 мин и 18 сек.


Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар