Cadillac CTS Coupe се сдобива с V-пакет


Вицепрезидентът на General Motors Боб Луц потвърди, че е дадена зелена светлина за Cadillac CTS-V Coupe. Дългогодишният труд за автомобилната компания на Луц е към своя край, тъй като Боб излиза в пенсия. Това обяви президентът на GM Фриц Хендерсън в свое обръщение на 10 юли тази година. Все още в длъжност, Луц направи изказване за интернет сайта на GM, FastLane.
“За момента V-пакетът е планиран единствено за седана и купето”, написа Луц. Той остави темата за евентуални добавки отворена в бъдещата продуктова линия на Cadillac. Вариантът на спортен ван на CTS ще види бял свят през 2010 г., като с това ще се появят предпоставки за V-версия на модела. Самия Луц казва по въпроса - ”няма причина да не направим V-series wagon и аз подкрепям идеята”.
Пакетът V на CTS включва 6,2-литровия V8 двигател, предоставящ 556 к.с., също използван за Corvette ZR1. Той е комбиниран със скоростната кутия на ZR1 - 6-степенната Tremec TR-6060. Този пакет бе показан за пръв път на северноамериканското международно мотор шоу в Детройт през 2008 г., а на пазара ще се появи през пролетта на 2010 г.
Освен за Cadillac Луц споменава и Pontiac. Компанията възнамерява да продължи да произвежда Pontiac G8, но вече с марката Chevrolet Caprice, след като GM закри бранда си Pontiac. Луц посочва, че компанията проучва възможността процедурата правно и производствено да бъде осъществена.


Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар