Nissan разработи нова двойна инжекционна система

Nissan представи нова двойна инжекционна система, която трябва да подобри консумацията на гориво при по-малките бензинови двигатели.
Новият двоен инжектор ще впръсква гориво от двуканален отвор, като ще подобри разпръскването на горивото и ще намали диаметъра на горивните капчици в горивната смес с около 60%. Като качества и характеристики новата двойна инжекционна система е доста подобна на системите с директно впръскване, но е по-евтина, по-проста, по-лека и заема по-малко място. Това е причината Nissan да я използва при малките си бензинови двигатели. Двойната инжекционна система на Nissan ще се комбинира със система за контролиране на изпускателните клапани и така ще намалява загубите на е на енергия и ще подобрява топлинната ефективност.
Според японския производител новата система ще намали разхода на гориво с около 4%. Още повече ще бъдат намалени вредните емисии на двигателите с тази система, при положение, че те ще са снабдени с по-евтини катализатори с наполовина по-малко благородни метали.
Очаква се системата да се въведе в някои модели в началото на 2010 г.


Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар