42 заявки получи рали „България 2009”

Приключи срокът за подаване на заявки за рали „България 2009”, кандидат за кръг от световния шампионат. Общият брой на заявките е на 42 екипажа, 3 от които записани само за републиканския шампионат.
Изненадващо за ралито подаде заявка двукратният победител Джандоменико Басо с FIAT Grande Punto S2000, подготвен от спортния отдел на компанията Abarth. Италианецът и Марко Кавиджиоли с Grande Punto S2000 ще се изправят срещу армадата на Peugeot 207 S2000, начело с победителя от миналата година Крум Дончев, поляка Михал Соловов, италианците Лука Бети и Корадо Фонтана, Давиде ди Бенедето и Браян Лавио. В състезанието стартират общо 8 автомобила S2000, а броят на чуждите екипажи е 15.
Първенецът от 2007 г. Димитър Илиев стартира с Mitsubishi Lancer Evo 9 със стартов номер 3. На същия автомобил разчитат още Ясен Попов, Петър Гьошев, Игнат Исаев и Мирослав Якеш.
Официалният старт на ралито е в петък – 17 юли, в Боровец, а първата отсечка е рано сутринта в събота. Тази година състезанието включва 12 скоростни етапа, два от които с нови конфигурации – „Сестримо” и „Любница”. Общата дължина на скоростните отсечки за двата дни е 266,42 км.

Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар