Ford Transit за българския Индиана Джоунс

За пета поредна година "Мото-Пфое" подкрепя археологическия сезон и експедицията на проф. Николай Овчаров в древния тракийски град Перперикон. И тази година видният археолог се довери на лидера в лекотоварната гама - Ford Transit, който надеждно превозва хора и товари. С него професорът и неговият екип потеглиха днес към Източните Родопи. Там те ще продължат своите разкопки и проучвания от миналите сезони, за да покажат нови интересни находки, част от културно-историческото наследство на България.
Професор Николай Овчаров говори с трепет за Перперикон. Той нарича местността „Скалния град". Според него това е едно от чудесата на света. Не пропуска да спомене, че районът сам по себе си е уникален. Населен е с хора още от праисторическите времена. Споделя, че се връща там с удоволствие и винаги се наслаждава на най-голямото богатство на региона - добрите, сърдечни и гостоприемни стопани. Професор Овчаров изтъква, че те са основната причина за магията на този край, посещаван вече от близо 500 хиляди туристи на година.
Българският Индиана Джоунс, както го наричат мнозина, е благодарен на "Мото-Пфое", че в трудните икономически времена компанията отново го подкрепя и застава зад него. "Родихме се с тези бусове - събират не само сътрудниците, но и оборудването ни. Разбира се, на терена, на който работим, би ни паснал чудесно и един Land Rover - любимата ми марка автомобили", не пропусна да отбележи проф. Овчаров.
Минути преди да потегли за новата експедиция, той разгледа подробно и автосалона на британската марка. Вниманието му бе приковано от Freelander 2 и Defender. Археологът показа завидни технически познания, след което намести каубойската си шапката с надпис Land Rover и потегли към поредното си приключение в Перперикон, този уникален регион, който по собствените му думи „няма аналог в световната история".


Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар