Водещ на Top Gear строи къща от играчки „Лего”

Джеймс Мей, един от водещите на телевизионното шоу Top Gear, се е заел с амбициозната задача да построи двуетажна къща изцяло от играчки „Лего”. Начинанието е част от новата поредица на BBC2 – James May’s Toy Stories. В него Мей ще използва някои от най-обичаните играчки в Англия, за да реализира амбициозни инженерни задачи, като главната цел е да напомни на хората, че могат да се забавляват не само пред компютъра или телевизора.
За постройката, чийто строеж ще започне следващата събота в Съри, ще бъдат използвани над 3 милиона играчки „Лего”. Тя ще бъде в реален размер, с истинско стълбище, функционираща тоалетна и душ, а Джеймс дори заяви, че щом е готова, ще прекара няколко дни в нея.
Разбира се, Джеймс няма да строи къщата сам, като в момента се издирват доброволци, които да му помогнат. Мей също заяви, че въпреки че разполага с хиляди „Лего” тухли, те може да не са му достатъчни, така че всеки, който има излишни играчки, може да ги донесе.

Построяването на „Лего” къщата е само един от проектите, които ще бъдат реализирани в шоуто. Мей вече завърши градина, направена от пластилин, както и най-големия модел на самолет „Спитфайър” в света. В следващите серии се очаква се да бъдат построени
мост, както и влак – отново от играчки.


Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар