Peugeot предлага изцяло нов Speedfight3

Новият скутер е по-голям, по-стабилен и по-безопасен на пътя от предшественика си
12 години след лансирането на Speedfight и 8 години след рестилажа му - Speedfight2, Peugeot предлага заместник на звездата си - Speedfight3. Скутерът ще се появи през пролетта на 2009 г. Марката храни големи надежди за модела, който е изцяло нов продукт: от ходовата част до оборудването си, без да забравяме дизайна, чиято философия определено е вдъхновена от предшественика му.
В стремежа да бъде ергономичен ходовата част и рамата са напълно променени. Скутерът е по-дълъг с 12 см, а междуосието с 3 см, което подобрява значително комфорта. Основната разлика спрямо Speedfight2 е, че Speedfight3 се отказва от еднораменната вилка в полза на стандартно окачване с два амортисьора, което е по-подходящо за призванието му. Поведението на пътя е по-ефикасно, благодарение на колелата 13" (+1") и на наличието на газов амортисьор при двигателите с течно охлаждане. Много компактен, резервоарът за гориво се намира вече централно, под пода, което позволява снижаване на центъра на тежестта и повишаване на стабилността на превозното средство.
Сигурността е безусловен приоритет на Peugeot. За целта Speedfight3 е оборудван с преден спирачен диск shuricane 215 мм, или с 20% по-голям от старата версия! Комбинацията с радиален спирачен апарат с две бутала е технология, използвана в спортните мотори и поставя окончателно Speedfight3 на върха в категорията 50 см³.

Speedfight3 влиза в категорията на скутерите за развлечения, предлагайки контакт 12V, в който може да се включи hi-fi система, съставена от уфер (за ниските честоти), усилвател, две тонколони и управление от кормилото. С нея може да се слуша музика от MP3 плейър или iPod, свързан само чрез USB входа. Контактът 12V позволява и да се зарежда мобилен телефон по време на движение.

На първо време скутерът ще бъде задвижван от два двутактови двигателя: първият е с въздушно охлаждане и по-икономичен, а вторият с течно охлаждане и по-ефикасен. И двата са с карбуратор.
Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар